Årets Knivbærer 2017 er: Naturvejleder Bo Storm.

 

Årets Knivbærer 2016: Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk

“Årets knivbærer” 2016: Nikolaj Kirk er P.t. nok mest kendt fra TV programmet: “Nak og Æd” hvor han er vært sammen med Jørgen Skouboe, der fik hæderen i 2007.
Nikolaj Kirk er udlært kok, selvstændig, forfatter og meget mere. Som kok i programmet “Nak og æd” på DR2 fremtryller han de mest fantastiske retter af endnu mere fantastiske råvarer.
Køkkenet er interimistisk sat op ude i det fri og et fast indslag er åben ild. Nikolaj kan undertiden virke lettere politisk u-korrekt men altid med fuld respekt for maden og naturen.
Vi glæder os til at se han på Hovedgården “Knivholt” i Frederikshavn lørdag den 14. maj kl.10.00 hvor udnævnelsen finder sted sammen med åbningen af knivtræf i nord 2016.

Årets Knivbærer 2015 er : Skovrider Ditte Svendsen
Ditte Svendsen - året knivbærer 2015

Ditte Svendsen, Statsskovrider i Nationalpark Thy er året knivbærer 2015.

Udvælgelsen af “Året Knivbærer”sker bl.a efter kriterierne: En person der har gjort noget ekstraordinært, er kendt i medierne, som bruger kniven som værktøj og/eller står for et af os accepteret arbejde i naturen.
Ditte får hæderen for sit store arbejde med at gøre Nationalpark Thy til et herligt sted for dyr og mennesker, for sin formidling af naturen gennem bla. Nationalpark TV.
Ditte er Forstkandidat fra Landbohøjskolen og er ikke helt uvant med hæder, idt hun bl.a tidligere er udnævnt til “Året Thybo” .

 

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2014: Kim Møller-Kær, kendt restauratør på “Villa Vest” og indehaver af badehotellet “Lønstruphus”, begge beliggende i Lønstrup.

IMG_3097

 

Kim Møller-Kær opfylder til fulde kriterierne for at blive året knivbærer. Du har haft dine egen TV udsendelser på TV2 Nord sammen med din tidligere makker under titlen: Miv og Møller hvor i fremstillede de dejligste retter uge efter uge, og altid med kniven som et uundværligt værktøj. Du var med i Lille Vildmose i 2012 da Miljø ministeren og EU`s miljø kommissær var på besøg.

Jeg var fotograf på projektet og så og dokumenterede hvordan du på forbilledlig vis fik de morgendvaske elver fra Skolerne motiveret til at lave dejlig og kreativ mad i naturen, endda på et meget højt niveau og du instrueret dem i at bruge en kniv på forsvarlig vis. Maden smagte fantastisk og det føre mig til det ekstra ordinære:  Du er en fabelagtig dygtig “mad – kreatør” og en eminent vært der virkelig har fået sat Lønstrup og Nordjylland på landkortet.
Så meget at en af dine gæster(en udenbys knivmager som vi kender særdeles godt) begejstret ringede og anbefalede dig som året knivbærer 2014 på det varmeste. Det siger meget om dine mad- og værts evner og
ikke mindst dit venlige og imødekommende væsen som gør et måltid hos dig til en oplevelse som huskes længe. At du tilmed er aktiv jæger og hundemand gjorde valget af dig endnu lettere


ÅRETS KNIVBÆRER 2013: Naturvejleder Karsten Hansen

Karsten Hansen 06

Naturvejleder Karsten Hansen er kendt af de fleste nordjyder fra TV programmerne Offroad Nordjylland og Gudenåen – en rejse på floden.
Det er programmer om det frie liv til lands og til vands der hvor naturen stadig findes i det danske kulturlandskab.

I disse naturprogrammer har Karsten gang på gang haft kniven oppe af lommen for at snitte en pilefløjte, rense en svamp, flå en fasan eller et af de utallige andre formål som en god kniv er uundværlig til.Ja,faktisk påstår han at kniven er lige så vigtig i friluftsliv som kaffekanden og bålet.Skidt stillet er den mand, ifølge Karsten, som må gå i skoven uden en god kniv.

Netop nu er Karsten Hansen i gang med at optage endnu en naturserie hvor han sammen med kameraet bestiger de danske bjerge.
Også i denne serie bliver kniven et uundværligt redskab  – og mon ikke der også falder et lille politisk grynt af om den manglende forståelse for kniven som værktøj.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2012: Henrik Arildskov

IMG_4284

Her flankeret af formand Ib Dyhr og knivmager Jørn Spotteck, der har lavet kniven til Årets Knivbærer 2012
(foto: Carsten Kümler)

ÅRETS KNIVBÆRER 2011: Nis Boesdal

Nis Boesdal - jounalist og natur menneske.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2010Frank Ladegaard Erichsen

frank[1].jpg_large

Kendt for sin utrættelige og underholdende kamp for det enkle liv på Kastaniegården som “bonderøven”, hvor kniven indgår som en naturlig del af Franks dagligdag.
Fotograf: Arne Mikkelsen, Holstebrogruppen.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2009: HARALD NIELSEN(Guld-Harald)

aarets_knivbaerer_2009_Harald_Nielsen

HARALD NIELSEN(Guld-Harald) for sit store engagement i naturen.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2008: Poul Thomsen

Billede_279

Poul Thomsen. En af Danmarks største naturfortalere gennem tiderne: Journalist, forfatteren, lystfikseren, og jægeren og tidligere studievært i DR. Poul Thomsen havde lavet et digt til lejligheden.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2007: Anne Hjernøe og Jørgen Skoubo

IMG_3634

 Anne Hjernøe og Jørgen Skoubo. Kendt fra “Frillandshaven”, et program med fokus på den fri have og det den kan anvendes til. Fotografi: Arne Mikkelsen, Hostebrogrupeen.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2006: Frank Skaarup

IMG_8802

Frank Skaarup. Kendt fra jagt- og fugleintresserede som dygtig falconér. Fotograf: Arne Mikkelsen, Holstebroggruppen.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2005: Kjeld Torbjørn

IMG_3175

 

Kjeld Torbjørn. Kendt fra radio og TV for sine talrige udsendelser om bjeskfremstilling, naturudflugter, madlavning o.m.a. Fotograf: Arne Mikkelsen, Holstebrogruppen.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2004Helge Kvistdorf

HK

Helge Kvistdorf. Kendt for sine fordrag om de nordjyske skove i både TV og radio.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2003: Søren Ryge Pedersen

SRP

Søren Ryge Pedersen. Kendt fjernsynsmand med Tv programmet “DR derude”.

 

ÅRETS KNIVBÆRER 2002:

Flemming Leth. Kendt fra “Det´Leth” gør det selv programmerne, der var et stort hit, hvor mange enmer blev bragt op og diskuteret.