Se sidste ny under “knivkonkurrence 2017″ omkring knivklasser og deadline for aflevering af knive til konkurrence.

Knivtræf i Nord 2017 finder sted den 13. og 14. maj 2017 på Knivholt Hovedgård

 

Til alle deltagerer i Knivtræf i Nord 2016:

Fra os alle i Vendsyssel Knivmagerlaug sender vi en stor tak for fordi I med jeres medvirken og flotte arbejder gjorde dette års Knivtræf i Nord til en succes, endnu engang.

Besøgstallet var pænt om lørdagen og ingen tvivl om at Nikolaj Kirk var det rette valg som “Årets knivbærer” 2016. Pinsen var nok medvirkende at søndagens besøgstallet var påvirket.

Stemningen på træffet var rigtig fin – hvilket er så vigtigt når der nu bruges så mange kræfter på at få det hele til at fungere og tage sig godt ud, for ikke at nævne al den tid det også kræver.

Se iøvrigt navnene/point på de knivmagere der blev præmierede i år under “knivkonkurrence 2016″.

Rigtig god sommer og på gensyn til næste år.

————————————————————–

Publikum er meget velkommen hele weekenden 14-15 maj, entre 20 kr for voksne, unge under 15 er gratis

Antallet af udstillere nåede op på 67 ved tilmeldingsfristens udløb, 33 deltagende knive i konkurrencerne og en særudstilling af Leif Reiersens allerbedste og fineste knive.
Norsk knivkunst når det er bedst. så der bliver noget at se på for alle.
Den svenske storsamler af knive: Roger Tängemo besøger os på knivtræffet, han har bla. flotte Andre Andersson og Conny Persson klinger med som nok kan købes.
7 316
Så kan vi med glæde og stolthed præsentere:
“Årets knivbærer” 2016: Nikolaj Kirk.

P.t. nok mest kendt fra TV programmet: “Nak og Æd” hvor han er fast vært og kok sammen med Jørgen Skouboe, der fik hæderen i 2007.

“Årets knivbærer 2016″ er udlært kok, selvstændig, forfatter og meget mere. Som kok i programmet “Nak og æd” på DR2 fremtryller han de mest fantastiske retter af endnu mere fantastiske råvarer. Køkkenet er interimistisk sat op i det fri og et fast indslag er åben ild. Nikolaj kan undertiden virke lettere politisk u-korrekt men altid med fuld respekt for maden og naturen.

Vi glæder os til at se han på Hovedgården “Knivholt” i Frederikshavn lørdag den 14. maj kl.10.00 hvor udnævnelsen finder sted sammen med åbningen af knivtræf i nord 2016.

TILMELDING: KASSERER.VKML@GMAIL.COM ELLER PÅ TLF. 60840202
Sættenissen har været på spil, der er anført et forkert telefon nummer i vor annoncer i knivbladene.
Det rigtige nummer for tilmelding er: +45 60840202 

 

Vi har nu nået over 40 tilmeldte udstillere

Der bliver i år en særudstilling af Leif Reiersens knive fra de aller tidligste kniv til de sidste han fik lavet inden sin død.

Leif Reiersen var fra Norge og æresmedlem i Vendsyssel Knivmagerlaug. Han var meget meget dygtig og hans knive er kendetegnet af perfektionisme og et  utroligt flot sølvarbejde i norsk stil.

Menuen er ændret i år: Helstegt pattegris med tilbehør.
Dansk Knivforening holder “drive in” kniv vurdering på deres stand og smedene vil udvinder jern af myremalm helt fra bunden i egen selvbygget ovn og smede jernet.
KNIVKONKURRENCE:
Det er ved at være tid til at tænke på vore knivkonkurrencer, deadline for modtagelse er fredag 29. april 2016.

 

Der er 4 klasser:
1. Enkle brugsknive,
2. Forfinede brugsknive klasse A,
3. Forfinede brugsknive klasse B og
4. Åben klasse. se mere om konkurrencen her:  http://vendsysselknivmagerlaug.dk/knivkonkurrence/

 

Så er vi klar til at modtage tilmeldinger til Knivtræf i Nord 2016 den 14. og 15. maj i Frederikshavn.

Tilmelding på kasserer.vkml@gmail.com eller til kasserer Peter Mulbjerg tlf. nr. +45 60840202. For mere info om priser osv. se under tilmelding/overnatning til højre.
Vi glæder os til at se jer, “årets knivbærer” er fundet, hans identitiet er hemmelig indtil videre, men det er en kendt person fra tv med stor interesse for naturen og dens råvarer.

Deltagerlisten Knivtræf i Nord 2016

“Årets Knivbærer” 2016: 

Er fundet og offentliggøres under knivtræf i Nord 2016, lørdag 14/5 kl. 10.00 

Udvælgelsen af “Året Knivbærer”sker bl.a efter kriterierne: En person der har gjort noget ekstraordinært, er kendt i medierne, som bruger kniven som værktøj og/eller står for et af os accepteret arbejde i naturen.